Procesor Apple A6 jde do výroby; Podle nové zprávy zveřejněné dnes je vyráběna společností TSMC, nikoli Samsung [Report]

Procesor Apple A6 jde do výroby; Podle nové zprávy zveřejněné dnes je vyráběna společností TSMC, nikoli Samsung [Report]
Procesor Apple A6 jde do výroby; Podle nové zprávy zveřejněné dnes je vyráběna společností TSMC, nikoli Samsung [Report]

, začala výroba dalšího čipu v řadě AX Apple. Čipy budou použity v novém produktu v první polovině roku 2012.

Zprávy pocházejí z tchajwanské zpravodajské odbytiště Tchaj -wanské ekonomické zprávy, které citují zdroje z průmyslu, které zase tvrdí, že zkušební výroba čipů Apple A6 začala. Návrh produktu bude údajně dokončen v prvním čtvrtletí roku 2012, zatímco bude veřejně představen – očekáváme – s iPad 3 v první polovině roku 2012.

Čipy Apple A6 budou vyráběny společností Tchajwan Semiconductor Manufacturing Co., protože se zdá, že Apple Inc. se vzdává od Samsung Mobile – konkurenční společnosti, se kterou Apple bojoval u soudu nad porušením autorských práv.

Z tchajwanských ekonomických zpráv:

Tchajwan Semiconductor Manufacturing Co., Ltd. (TSMC), největší slévárna na světě podle podílů na trhu, údajně zahájila zkušební výrobu procesoru A6 ve spolupráci s Apple Inc., s výrobním designem, který bude v prvním čtvrtletí napojen příštího roku a naplánováno na veřejné představení ve druhém čtvrtletí nejdříve, podle průmyslových zdrojů.

Ve skutečnosti, zdroje uvedly, že TSMC byla schopna jednat s výrobou procesorů pro Apple, ale v minulosti nevybudovala společnosti se zákazníkem především s omezeným výrobním linkám, které byly prakticky plně rezervovány stávajícími zákazníky, včetně Nvidia a Qualcomm. Toto odvětví však zažívá depresi, takže TSMC bude letos šanci spolupracovat s Apple na výrobě procesorů.

Dříve jsme v červnu informovali, že čip A6 nebude vyráběn společností Samsung Electronics, která vyrobila Apple A4 a A5, zprávy, které byly dnes znovu potvrzeny ze samostatného zdroje.

Čip Apple A6 bude použit v iPhone příští generace iPhone, iPod Touch a iPad 3. bude údajně založen na 28nm procesu s technologií 3D stohování. Další podrobnosti o A6 ještě nejsou k dispozici, ale očekáváme, že to bude buď rychlejší sbalovaná verze duálního jádra A5 čipu s mnohem efektivnější architekturou, nebo, kdo ví, může to jen zabalit čtyřjádrový procesor jako NVIDIA /Qualcomm plánují představit čtyřjádrové čipy do Android Smartphones /Tablets do konce roku 2012 /začátkem roku 2013!

(přes AppleInsider)

Můžete nás sledovat na Twitteru nebo se připojit k naší Facebook Fanpage, abyste se informovali o všech posledních od společnosti Microsoft, Google a Apple.