Android Lollipop Sweets SD Card Performance

Android Lollipop Sweets SD Card Performance
Android Lollipop Sweets SD Card Performance

se současným Android 5.0 Lollipop začínajícím po celém světě, humbuk staví a očekává se, že majitele Androidu instalují, protože výrobci odhalují, které gadgety oficiálně získají aktualizaci, zatímco Jiní budou muset vybrat na zakázku ROM, aby se potěšili zážitkem z lízátka.

Tato nejnovější aktualizace operačního systému přináší řadu úprav ve snaze pokračovat v zlepšování zkušenosti své obrovské individuální základny. S tím existuje jeden aspekt, který má hlavní přepracování, a to funkčnost karty SD. S KitKat představil Google API, která umožňují aplikacím zkontrolovat, a také skládat data v adresářích specifických pro sekundární úložiště, jako jsou SD karty. To bylo míněno jako bezpečnostní funkce, která se zdvojnásobila jako omezení, aby zabránilo aplikacím z toho, aby z nepořádků ze strukturovaných stromů složek.

Google slyšel výkřik pro mnohem větší flexibilitu od návrhářů a také vytvořil nový záměr pro aplikace třetích stran, aby měl plný přístup k úložišti, jako jsou SD karty.

Jeff Sharkey Google napsal,

„V Lollipopu jsme přidali nový záměr akce_open_document_tree. Aplikace mohou představit tento záměr vybrat a vrátit adresář z jakéhokoli typu podporovaného dokumentu, včetně jakéhokoli typu sdíleného úložiště podporovaného zařízením “.

Celkově to může způsobit, že aplikace mohou vytvářet, upravovat, a také eliminovat data i složky odkudkoli, aniž by navíc interakce uživatele.

Jak je to pro nás jakýkoli typ relevance? Mohlo by to umožnit mnohem organizovanější a jednodušší strom složek tím, že umožňuje aplikacím získat přístup k ukládání dat na sdílených místech namísto svých vlastních složek aplikací. Například fotografie lze uchovávat ve složce „My Pictures“ na kořeni vaší SD karty, bez ohledu na to, zda byly uloženy vaší aplikací CAM, nástrojem pro úpravu obrázků nebo získaných prostřednictvím sociálních médií, Bluetooth nebo jiné komunikace . To by vám pak umožnilo snadno zobrazit všechny vaše fotografie v jednom adresáři s mnohem méně rozruchem, než se pohybovat mezi řadou adresářů.

Návrháři aplikací to budou muset uvést v povolení potřebných, když bude zahájena instalace aplikace a k povolení těchto nových oprávnění nebude zapotřebí žádné přídavky jednotlivce. Nicméně jako Android Lollipop je stále ve svých extrémně raných fázích, může to chvíli trvat, než se podíváme na tyto výhody nebo přesně přesně, jak dobře budou opravdu fungovat, když s nimi začnou designéři pracovat.

Přečtěte si dále
Jak přidat časové razítko na obrázky na Android